Epilipe founder

Mijn verhaal

Mijn liefde voor mode gaat diep, maar het is niet altijd een eenvoudige relatie geweest. Hoe langer ik in productontwikkeling werk, hoe meer ik me realiseer dat de snelle aard van de mode-industrie botst met mijn verlangen naar tijdloze, duurzame kledingstukken. De voortdurende cyclus van merken die meerdere collecties per jaar uitbrengen, gebaseerd op vluchtige trends, zorgt voor een onvervuld gevoel bij mij. 

Gedreven door mijn dochter Madée en de dringende behoefte aan verandering, ben ik begonnen om kleding te ontwerpen voor kinderen die stijl en duurzaamheid combineert. Ik wilde kledingstukken creëren die individualiteit vieren, zodat kinderen hun unieke persoonlijkheden kunnen uitdrukken in zorgvuldig vervaardigde, tijdloze kleding. 

Door mijn eigen proces ben ik gaan beseffen en ervaren hoe krachtig slow fashion is en hoe het kan bijdragen aan een duurzamere mode industrie. Door materialen, pasvorm en bewuste ontwerpkeuzes voorop te stellen, hoop ik anderen te inspireren om hun benadering van mode te heroverwegen en zich aan te sluiten bij de beweging naar een meer bewuste en verantwoordelijke toekomst. 

Samen kunnen we het verschil maken, één stijlvol en duurzaam kledingstuk tegelijk. 

Lees ook: Over Epilipe